Să pictăm cu sentimente…

Să pictăm cu sentimente...

În fiecare om mare trăiește un copil, care cu degetele pline cu acuarele, pictează zi de zi tot ceea ce vede în interior. El dă viață amintirilor, emoțiilor, sentimentelor și la tot ce adăpostim în sufletul și inima nostră. Să nu uităm doar că indiferent de trecut, în fiecare zi copilul din noi primește o bucată de hârtie de un alb imaculat și doar de noi depinde ce culori îi oferim cu care să ne picteze prezentul și viitorul.

elefant.ro%20

Să îi dăm acuarele de culoare roșie să ne picteze pasiunea și dragostea. Mult rosu pentru multă dragoste, astfel să vedem lumea cu inima. Să nu uităm că la sfârșitul vieții nu vom fi întrebați cât am suferit ci cât am iubit. Și cat am făcut-o cu pasiune… Să îl lăsăm pe copilul din noi să ne readucă aminte de iubirea sinceră și autentică nu de cea bazată pe dependență a adulților. Iubirea e tot ce ne dorim, iar în final e tot ce-am avut.

Pe foaia imaculată să îl rugăm pe copilaș să ne aștearnă optimismul și veselia în nuanțe de portocaliu. Să ne picteze drumul pe care să mergem cu o licărire în ochi și cu un zâmbet pe față. Chiar dacă se vor abate furtuni și ploi pe drumul nostru să ne uitam spre cer, deoarece doar așa vom putea să zărim minunatele culori ale curcubeului. Prea mulți dintre noi nu ne trăim visurile, deoarece ne trăim temerile. Și e păcat, deoarece de multe ori „ceea ce par a fi amare încercări sunt adeseori doar binecuvântări deghizate”.

Să nu uităm să îi dăm copilașului și puțină acuarelă de culoare verde. Credeți-mă că va ști să o aștearnă așa frumos pe hârtie… va picta speranța. Vom auzi astfel acea voce interioară care atunci când toată lumea ne va spune să renunțăm, aceasta ne va șopti să mai încercăm o dată și de multe ori ne va lua de mână când vom fi în întuneric. Speranța nu te va abandona niciodată pe parcursul vieții, te rog nu o abandona nici tu pe ea!

Pe hârtia acum plină de culoare, copilașul va lăsa și părți neatinse. Va lăsa să se vadă albul imaculat al sincerității. Într-o lume în care vedem mai multă sinceritate în teatru decât în viață, singura speranță e să privim în interiorul nostru și să învățăm de la cel mic să fim în primul rând sinceri cu noi înșine și atunci cu siguranță nu vom mai putea fi falși față de cei din jurul nostru.

Dacă îți dorești ca viața ta să fie plină de dragoste, optimism, speranță și sinceritate, trebuie să te uiți în interiorul tău, să privești ochii copilului din tine și să îi dai acuarelele potrivite. Apoi lasă-l să îți deseneze viața. O va face mai frumoasă decât ți-ai imaginat-o tu vreodată.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+